Praktisk information om rejser til Ukraine

Praktisk information om rejser til Ukraine

24. juni 2019 0 Af David

Praktisk information om rejser til Ukraine

Herunder finder De svar på en lang række af de spørgsmål De måtte have forud for Deres rejse til Ukraine. 

Anbefalet litteratur
Som forberedelse til rejsen kan vi anbefale en række bøger. De kan læse mere om disse her.

Drikkepenge
Akademisk Rejsebureau sørger for, at guider, chauffører og restauranter, som De møder i forbindelse med programmet, får drikkepenge. Er de ude og spise på egen hånd er drikkepenge oftest ikke påført regningen.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet fra hanerne. Vi anbefaler derfor, at De køber vand på flaske. Vand fra hanerne kan dog sagtens benyttes til tandbørstning. 

Flybillet
Alle flybilletter er i dag elektroniske, der vil derfor ikke blive fremsendt eller udleveret en fysisk flybillet ifm. rejsen. Når De skal tjekke ind i lufthavnen, er det fyldestgørende blot at fremvise pas. 

Flyrejsen
Der findes typisk direkte afgange fra København med det Ukrainske flyselskab Ukrainian Air. De direkte afgange kan dog forekomme at ligge på meget skæve tidspunkter, som ikke er attraktive ift. vores program. Det vil derfor kunne forekomme, at der vælges en flyforbindelse der inkluderer en mellemlanding, for at tage hensyn til dette.

Informationsbreve
Én måned før afrejse fremsendes et informationsbrev der bl.a. fortæller om flytider, mødet i lufthavnen på afrejsedagen, hoteller, gruppens størrelse mm. Informationsbrevet fremsendes på e-mail.

Prisniveau
Prisniveauet i de baltiske lande er en smule lavere end i Danmark. 

Påklædning
Der er ingen krav til påklædning, dog bør man ved besøg i kirker undgå at klæde sig i shorts, korte kjoler og bare skuldre. Generelt anbefaler vi, at tjekke vejrudsigten inden afrejse. Vejret i de baltiske land er lige så omskifteligt som i Danmark, og uanset årstid bør man derfor medbringe tøj der imødeser dette.

Sikkerhed
På trods af at der de seneste år flere gange er rapporteret om uroligheder i Ukraine, så er hovedstaden Kiev uberørt af dette. Kiev er en by der er lige så sikker at rejse til, som andre storbyer i Europa.

Generelt råder vi dog rejsende til ikke at gå alene rundt efter mørkets frembrud – mere fordi det nu engang er tryggere at fare vild sammen med nogen, man kender end pga. konkrete farer. I offentlig transport og på steder med mange turister skal De tage Dem i agt for lommetyve, som der desværre er rigtig mange af: Brug ikke rygsæk, men i stedet en skuldertaske, som De kan holde i et fast greb under armen, og undgå helt at have pungen i baglommen.

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk. Rejselederen vil ved disse lejligheder oversætte og opsummere. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er der flere af de steder vi besøger undervejs, der ikke er egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Strøm og stik
I Ukraine bruges der ligesom i Danmark 220/230 volt, og langt de fleste stikkontakter svarer til danske stik.

Tidsforskel
Ukraine er en time foran Danmark. 

Tilkøb
I forbindelse med programmet kan der blive udbudt tilkøb. Disse vil ikke træde i stedet for eller falder sammen med det arrangerede program. 

Valuta

Den ukrainske valuta kaldes Grynia, og 100 Grynia svarer ca. til 28 danske kroner. Vi anbefaler, at man veksler hjemmefra, så man ikke opholder resten af gruppen, dog kan der også hæves kontanter på de fleste internationale kreditkort i Kiev.

Prisniveauet er generelt en smule lavere end i Danmark.

Visum
Visum er ikke et krav for danske statsborgere ved indrejse i Ukraine.

Print siden