Praktisk information om rejser til Georgien

Praktisk information om rejser til Georgien

24. juni 2019 Slået fra Af David

Praktisk information om rejser til Georgien

Herunder finder De svar på en lang række af de spørgsmål De måtte have forud for Deres rejse til Georgien. 

Anbefalet litteratur
Som forberedelse til rejsen kan vi anbefale en række bøger. De kan læse mere om disse her.

Betalingskort
Det er muligt at benytte sit VISA-kort til at hæve penge i hæveautomater. Automaterne er almindeligt udbredte i de større byer som Jerevan og Tbilisi. De er dog sjældent forekommende uden for de store byer, hvorfor vi anbefaler, at De sørger for at medbringe kontanter på ekskursioner uden for byerne – se Valuta nedenfor. Det er ligeledes sjældent muligt at benytte sit VISA-kort til betaling i butikker, restaurationer, museer etc.

Drikkepenge
Drikkepenge er inkluderet i alt, hvad der vedrører vores program – bus, lokale guider, fælles middage o.l. Er De ude at spise på egen hånd, skal De regne med at lægge ca. 10 % oven i prisen, hvis drikkepenge ikke automatisk er blevet lagt til, når De modtager regningen.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand direkte fra hanerne, dog kan vandet godt benyttes til eksempelvis tandbørstning. 

Flybillet
Alle flybilletter er i dag elektroniske, der vil derfor ikke blive fremsendt eller udleveret en fysisk flybillet ifm. rejsen.  Når De skal tjekke ind i lufthavnen, er det oftest fyldestgørende blot at fremvise pas. 

Flyrejsen
Der findes ingen direkte afgange fra København til Georgien, det er derfor altid nødvendigt med en mellemlanding undervejs. Langt de fleste flyvninger til Georgien er desværre med ankomst om natten eller tidlig morgen, ligesom langt de fleste afgange ligeledes er tidlig morgen. Der har historisk været enkelte forbindelser med Turkish Airlies via Istanbul, hvor det er muligt at rejse i løbet af dagen med ankomst om aftenen og hjemrejse om morgenen, det kan dog ikke garanteres, at denne forbindelse vil være mulig på de valgte rejsedatoer. Vi gør vores bedste for at finde de mest attraktive flyafgange, der tilgodeser det planlagte rejseprogram, men det vil i nogen tilfælde ikke kunne undgås, at ankomst og hjemrejse falder på uattraktive tidspunkter. De endelige flytider oplyses i informationsbrevet der fremsendes én måned før afrejse.

Informationsbreve
Én måned før afrejse fremsendes et informationsbrev der bl.a. fortæller om flytider, mødet i lufthavnen på afrejsedagen, hoteller, gruppens størrelse mm. Informationsbrevet fremsendes på e-mail.

Personlig sikkerhed
Det er som sådan ikke mere farligt at rejse i Georgien end at rejse andre steder. Generelt råder vi rejsende til ikke at gå alene rundt efter mørkets frembrud – mere fordi det nu engang er tryggere at fare vild sammen end pga. konkrete farer. 
I offentlig transport og på steder med mange turister skal De tage Dem i agt for lommetyve, som desværre kan forekomme. Brug ikke rygsæk, men i stedet en skuldertaske, som De kan holde i et fast greb under armen, og undgå helt at have pungen i baglommen. Efterlad dyre og vigtige ting som f.eks. pas og store kontantbeløb på hotellet i stedet for at have dem med rundt i byen.

I Kaukasusregionen verserer en række uløste grænsekonflikter (Rusland/Georgien, Aserbajdsjan/Armenien). Disse konflikter udspiller sig typisk i det politiske forum og kun yderst sjældent fører de til lokale uroligheder. Ingen af de områder vi besøger på vore rejser ligger i omstridte regioner eller områder. 

Prisniveau
Det generelle prisniveau er en smule lavere end i Danmark. 

Påklædning
I Georgien er det påkrævet, at kvinder og mænd dækker skuldre og ben ved besøg i kirker. 

Det kan anbefales, at De medbringer en regn- eller vindjakke, da vi nogle steder er højt oppe i bjergene og vejret derfor kan være omskifteligt. Ligeledes anbefaler vi, at De medbringer fornuftigt fodtøj, der er skridsikre og egnet til brug i forskelligt terræn, eksempelvis kondisko med gummisål. Decideret vandrestøvler er ikke nødvendige, da der på vore rejser ikke er indlagt lange vandreture i naturterræn. 

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog foregå på engelsk. Rejselederen vil ved disse lejligheder oversætte og opsummere. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på, at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes, at deltageren kan gå 3-5 km i almindeligt tempo i ujævnt og bakket terræn med få korte stop undervejs. På enkelte ekskursioner vil vi besøge seværdigheder hvor underlaget er meget ujævnt – eksempelvis hulebyen Uplistsikhe, såfremt man er meget dårligt gående vil disse steder være decideret ufremkommelige. Generelt er Kaukasus meget bjergrigt og bakket, selv i byerne vil der forekommer større bakker og niveauforskelle som skal forceres til fods. Vi fraråder helt tilmelding såfremt De er meget dårligt gående eller er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De har spørgsmål til ovenstående. 

Strøm og stik
De georgiske stik er helt de samme som i Danmark. Dog passer edb-stik med et ekstra stik til jord ikke.

Tidsforskel
Georgien er to timer foran Danmark.

Valuta
I Georgien hedder møntenheden lari. 100 lari er ca. 240 kroner. I Armenien hedder møntenheden dram, og her svarer 100 armenske dram til ca. 1,5 danske kroner.

Man kan med fordel veksle til den lokale valuta på destinationen. På denne måde opnår man den bedste kurs. Da danske kroner ikke er særlig kendte i området, anbefaler vi, at De medbringer enten euro eller amerikanske dollars til brug ved veksling.

Vejr
Generelt er klimaet lunere i Georgien end det er i Danmark. De kan finde yderligere information om dette på Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside ved at følge dette link.

Visum
Visum er ikke et krav for danske statsborgere ved indrejse i Georgien.

Print siden