Praktisk information om rejser til Baltikum

Praktisk information om rejser til Baltikum

24. juni 2019 0 Af David

Praktisk information om rejser til Baltikum

Herunder finder De svar på en lang række af de spørgsmål De måtte have forud for Deres rejse til Baltikum. 

Anbefalet litteratur
Som forberedelse til rejsen kan vi anbefale en række bøger. De kan læse mere om disse her.

Drikkepenge
Akademisk Rejsebureau sørger for, at guider, chauffører og restauranter, som De møder i forbindelse med programmet, får drikkepenge. Er de ude og spise på egen hånd er drikkepenge oftest ikke påført regningen.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet fra hanerne i alle tre lande. Vi anbefaler derfor, at De køber vand på flaske. Vand fra hanerne kan dog sagtens benyttes til tandbørstning. 

Flybillet
Alle flybilletter er i dag elektroniske, der vil derfor ikke blive fremsendt eller udleveret en fysisk flybillet ifm. rejsen. Når De skal tjekke ind i lufthavnen, er det fyldestgørende blot at fremvise pas. 

Flyrejsen
Efter det estiske flyselskab Estonian krakkede i efteråret 2015, har de direkte flyvninger mellem Estlands hovedstad Tallinn og København været udsat for en del ændringer og aflysninger. Vi bestræber os på at bestille en direkte afgang til Tallinn, men i enkelte tilfælde kan det blive nødvendigt at flyve med eksempelvis Air Baltic via Riga, for at vi kan nå at gennemføre programmet på førstedagen. Det samme gør sig gældende på hjemrejsen fra Vilnius. Her vil vi såfremt det er muligt få plads på en direkte flyvning til København, men ofte vil det være nødvendigt, at hjemrejsen bliver med mellemlanding i Riga.

Informationsbreve
Én måned før afrejse fremsendes et informationsbrev der bl.a. fortæller om flytider, mødet i lufthavnen på afrejsedagen, hoteller, gruppens størrelse mm. Informationsbrevet fremsendes på e-mail.

Prisniveau
Prisniveauet i de baltiske lande er en smule lavere end i Danmark. 

Påklædning
Der er ingen krav til påklædning, dog bør man ved besøg i kirker undgå at klæde sig i shorts, korte kjoler og bare skuldre. Generelt anbefaler vi, at tjekke vejrudsigten inden afrejse. Vejret i de baltiske land er lige så omskifteligt som i Danmark, og uanset årstid bør man derfor medbringe tøj der imødeser dette.

Sprog
Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk. Rejselederen vil ved disse lejligheder oversætte og opsummere. 

Strabadser
Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er der flere af de steder vi besøger undervejs, der ikke er egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

Tidsforskel
De baltiske lande er en time foran Danmark. 

Tilkøb
Som tilkøb til programmet vil vi ofte tilbyde muligheden for at tilmelde sig en middag på en god restaurant i Riga. Såfremt vi har mulighed for at lave dette tilbud, vil vi fremsende information herom i ugerne op til rejsen. 

Valuta
Landene i Baltikum bruger Euro. Kreditkort kan anvendes mange steder, ligesom det er muligt at hæve kontanter i hæveautomater. Vi anbefaler dog altid at man medbringer et vist beløb i kontanter, så man har til eksempelvis en flaske vand eller andre nødvendigheder umiddelbart ved ankomst.

Vejr
Vejret i Baltikum er generelt som i Danmark. Det anbefales dog at medbringe varmere tøj og eventuelt regntøj eller en paraply samt godt fodtøj, da vejret i Baltikum er omtrent lige så omskifteligt som i Danmark.

Visum
Alle tre lande er en del af EU og det er derfor ikke nødvendigt med visum.

Print siden